Niska kaloryczność, bogactwo polifenoli – świetne uzupełnienie diety

Niska kaloryczność, bogactwo polifenoli – świetne uzupełnienie diety

W tradycyjnych winach głównym nośnikiem kalorii jest alkohol. Gdy wina te zostaną poddane procesowi dealkoholizacji, ich kaloryczność spada średnio o 70%. W przypadku wytrawnego wina Schloss Boosenburg Trocken kaloryczność obniża się aż o 95%. 100 ml tego trunku zawiera jedynie 3 kcal na 100 ml!

Niska zawartość węglowodanów sprawia, że wina bezalkoholowe idealnie nadają się do posiłków. Dla wszystkich osób będących na diecie, kluczową sprawą jest zawsze unikanie łączenia węglowodanów i tłuszczy. Wina bezalkoholowe cechują się ponadto niskim indeksem glikemicznym.

Wino bezalkoholowe posiadają przy tym wszystkie pozostałe cechy tradycyjnego wina. Przede wszystkim jest bogate w polifenole – silne przeciwutleniacze zapobiegające starzeniu się komórek, powstawaniu komórek rakowych i redukujące ryzyko chorób układu krążenia. Ponadto, wino spożywane do posiłku doskonale wspomaga procesy trawienne.

Dodaj komentarz

* Imię
* E-mail (nie zostanie opublikowany)
   Strona internetowa: (Adres strony z http://)
* Komentarz:
Wpisz kod zabezpieczający